Торта с моркови без глутен



СЪСТАВКИ

торта

  • ½ чаша кокосово олио, разтопено, плюс още за тигани
  • 3 чаши бадемово брашно, плюс повече за тигани за прах
  • 1½ ч.л. кошерна сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. смлян кардамон
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • ½ ч.л. сода за хляб
  • 5 големи яйца
  • 1¼ чаши (опаковани) тъмнокафява захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 10 унция моркови, обелени, грубо настъргани, прецедени здраво, за да изхвърлят излишната вода
  • ¾ чаша настърган неподсладен кокос
  • ¾ чаша орехи, ситно нарязани
  • ½ чаша златни стафиди

Измръзване и сглобяване

  • 8 унции крема сирене, стайна температура
  • ½ чаша (1 пръчка) несолено масло, стайна температура
  • 1¼ чаши безглутенова пудра захар
  • ⅓ чаша гръцко кисело мляко
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • Щипка кошерна сол

ПРИГОТВЯНЕ НА РЕЦЕПТА

торта

  • Загрейте фурната до 350 °. Намаслете две 8 "пергаментни кръгли тигани за торта с олио, а след това прах с бадемово брашно, като изцедите излишното.

  • Разбийте сол, бакпулвер, кардамон, канела, джинджифил, сода за хляб и останалите 3 чаши брашно в средна купа.

  • Използвайки електрически миксер на средна и висока скорост, разбийте яйцата и кафявата захар в голяма купа, докато повече от утрои обем и сместа държи лента за няколко секунди, когато се движи върху себе си, 5-7 минути. (Разбиването на яйцата старателно на този етап преминава дълъг път към създаването на газирана, лека троха, което е от решаващо значение при използване на безглутенови съставки.) Разбийте във ванилия.

  • Хвърлете моркови, кокос, орехи, стафиди и останалото ½ чаша олио в друга средна купа.

  • Намалете скоростта на миксера до ниска. Добавете брашнената смес в 3 добавки, редувайки се със смес от моркови в 3 добавки, към яйчената смес, като биете добре след всяко добавяне.

  • Разделете тестото между подготвените тигани. Печете торта, докато леко покафенеят на върха, тестер, поставен в центъра, излезе чист, а горният пружинира назад, когато нежно се пъха, 33-36 минути. Оставете да изстине 10 минути. Внимателно пуснете нож около ръбовете на тиганите, за да освободите тортата, след което обърнете върху телена стойка. Оставете да изстине напълно.

Измръзване и сглобяване

  • С помощта на електрически миксер на средна и висока скорост разбийте крема сирене и масло в голяма купа, като остъргвате надолу, до много гладкост, около 2 минути. Намалете скоростта на миксера до ниска и добавете пудра захар. Разбийте до комбиниране. Добавете киселото мляко, ванилията и солта и увеличете скоростта до средно висока. Разбийте, остъргвайки се от време на време, до леко и ефирно, около 4 минути. Охладете 10 минути, ако е необходимо, за да стегнете леко до последователно намазване.

  • Подредете една торта с кръгъл купол, обърната надолу върху голяма чиния или чиния. Покрийте отгоре и отстрани с една трета от измръзване. Отгоре с остатъчен слой за торта, с куполна страна нагоре. Палто отгоре и отстрани с останала глазура.

  • Направете напред: Тортата може да се направи 3 дни напред. Покрийте с купол за торта и охладете.

  • https://www.bonappetit.com/recipe/gluten-free-carrot-cake

Коментари

Популярни публикации