Търсене в този блог

събота, 4 април 2020 г.

ТОЧЕНА БАНИЦА ИРИНИ

В една купа разбърквате добре 1 яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, 1/2 чаша олио, 1 голяма лъжица меко масло, 2 с л оцет, 2 ч.л сол и 1 ч.л захар.
Добавяте постепенно предварително подготвеното 920-950 г брашно.
Тестото е приятно, сочно, но нелепкаво. Омесвяте го добре. Разделяте го на 8 питки. Междувременно разтапяте 110 г масло и си правите плънката от 400 г сирене, 4 яйца, 1/2 кисело мляко с 1/2 лъжичка сода и щипка сол.
Всяка питка разточвате на кръгла мнооого тънка кора. Намазвате с масло, поръсвате с плънка и завивате на руло, съвсееем леко без да го натискате, за да не слепне.
Така навивате цялата баница в добре намаслена тава или върху хартия за печене, намазвате я с още масло /може да го смесите с 1 жълтък). Печем на 170 градуса около
50 минути. ( аз още търся точноъо време за печене, защото вътре ми стои по-мека отколкото ми се иска)
‼️‼️‼️от тези продукти излизат 2 средно големи баници или една малка и една голяма.
🍀🍀🍀
Всички можем да готвим! Ако ни е хубаво докато готвим.❤️❤️❤️
Взаимствена рецепта от Ирина Тенчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар