Салата гома уакаме
Морските водорасли все още са екзотична съставка в полската кухня и не особено популярна. В Япония това е един от основните зеленчуци и отличен пример за суперхрана. Wakame е източник на фолиева киселина, калций, желязо, магнезий и витамини от група В и като такъв - важен хранителен компонент, особено за бременни жени. Има шанс лекотата на рецептата да насърчи много от вас да я добавите към менюто си. Нашето предложение, goma wakame, е вкусна лека салата. Това сладко-кисело ястие обикновено се сервира като развлечение за повишаване на апетита. Има високо съдържание на фибри, макроелементи и витамини.
500 гр гома уакаме
3 с.л оризов оцет /https://mussel-kavarna.com/product/orizov-ocet-miyata-500-ml/
1 1/2 захар/Може да се замести със стевия или 1ч.л мед
1 с.л сусамово олио
1-2 с.л соев сос
червено чили по избор
Печен сусам бял и черен
Коментари
Публикуване на коментар