Търсене в този блог

събота, 4 април 2020 г.

ХУМУС

Традиционен арабски хумус
Необходими продукти:
★ Нахут - 2 ч.ч. (варен или консервиран)
★ Сусамов тахан - 3 - 4 с.л.
★ Чесън - 2 скилидки
★ Зехтин - 2 - 3 с.л. на вкус
★ Черен млян пипер - 2 - 3 щипки на вкус
★ Кимион - 1/2 ч.л.
★ Хималайска сол - на вкус
★ Лимонов сок - от 1/2 лимон
★ Магданоз - за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне:
Ако искате да приготвите хумуса по-бързо ви съветваме да използвате хатут от буркан.
Смесвате нахута със сусамовия тахан, нарязаните чеснови скилидки, хималайската фина сол, кимиона, черния пипер, зехтина и лимоновия сок.
Разбъркваме и блендираме фино до гладка хомогенна смес. Поднасяме за консумация - пресен, но може и охладен. По желание може да поръсим с нарязан магданоз.
Лесен хумус с тахан, емблематичен за арабската кухня!
Чудно вкусна веган разядка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар