Едамаме ядка
.
Едамаме е непораснала соя. Идва от Източна Азия. В Япония се сервира като предястие- на пара или варено с шушулката и сол. Всеки може да го приготви вкъщи и отнема между три и пет минути. Страхотно е за салати, супи, ориз, риба, сандвичи, паста, хумус, само с масло и малко лимон и чесън
, омлети, фритати... приложението му е безкрайно и да, много е полезно)))

Nutritional value per 100 g (3.5 oz) | |
---|---|
Energy | 509 kJ (122 kcal) |
9.94 g | |
Sugars | |
Dietary fiber | 5.2 g |
5.2 g | |
10.88 g | |
Vitamins | |
Thiamine (B1) | (17%) 0.2 mg |
Riboflavin (B2) | (13%) 0.155 mg |
Niacin (B3) | (6%) 0.915 mg |
Pantothenic acid (B5) | (8%) 0.395 mg |
Vitamin B6 | (8%) 0.1 mg |
Folate (B9) | (78%) 311 μg |
Vitamin C | (7%) 6.1 mg |
Vitamin E | (5%) 0.68 mg |
Vitamin K | (26%) 26.8 μg |
Minerals | |
Calcium | (6%) 63 mg |
Iron | (17%) 2.27 mg |
Magnesium | (18%) 64 mg |
Manganese | (49%) 1.024 mg |
Phosphorus | (24%) 169 mg |
Potassium | (9%) 436 mg |
Zinc |
Коментари
Публикуване на коментар