Едамаме ядка
.
Едамаме е непораснала соя. Идва от Източна Азия. В Япония се сервира като предястие- на пара или варено с шушулката и сол. Всеки може да го приготви вкъщи и отнема между три и пет минути. Страхотно е за салати, супи, ориз, риба, сандвичи, паста, хумус, само с масло и малко лимон и чесън
, омлети, фритати... приложението му е безкрайно и да, много е полезно)))
| Nutritional value per 100 g (3.5 oz) | |
|---|---|
| Energy | 509 kJ (122 kcal) |
9.94 g | |
| Sugars | |
| Dietary fiber | 5.2 g |
5.2 g | |
10.88 g | |
| Vitamins | |
| Thiamine (B1) | (17%) 0.2 mg |
| Riboflavin (B2) | (13%) 0.155 mg |
| Niacin (B3) | (6%) 0.915 mg |
| Pantothenic acid (B5) | (8%) 0.395 mg |
| Vitamin B6 | (8%) 0.1 mg |
| Folate (B9) | (78%) 311 μg |
| Vitamin C | (7%) 6.1 mg |
| Vitamin E | (5%) 0.68 mg |
| Vitamin K | (26%) 26.8 μg |
| Minerals | |
| Calcium | (6%) 63 mg |
| Iron | (17%) 2.27 mg |
| Magnesium | (18%) 64 mg |
| Manganese | (49%) 1.024 mg |
| Phosphorus | (24%) 169 mg |
| Potassium | (9%) 436 mg |
| Zinc | |



Коментари
Публикуване на коментар