Едамаме ядка




.

Едамаме е непораснала соя. Идва от Източна Азия. В Япония се сервира като предястие- на пара или варено с шушулката и сол. Всеки може да го приготви вкъщи и отнема между три и пет минути. Страхотно е за салати, супи, ориз, риба, сандвичи, паста, хумус, само с масло и малко лимон и чесън❤️, омлети, фритати... приложението му е безкрайно и да, много е полезно)))




Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy509 kJ (122 kcal)
9.94 g
Sugars
Dietary fiber5.2 g
5.2 g
10.88 g
Vitamins
Thiamine (B1)
(17%)
0.2 mg
Riboflavin (B2)
(13%)
0.155 mg
Niacin (B3)
(6%)
0.915 mg
Pantothenic acid (B5)
(8%)
0.395 mg
Vitamin B6
(8%)
0.1 mg
Folate (B9)
(78%)
311 μg
Vitamin C
(7%)
6.1 mg
Vitamin E
(5%)
0.68 mg
Vitamin K
(26%)
26.8 μg
Minerals
Calcium
(6%)
63 mg
Iron
(17%)
2.27 mg
Magnesium
(18%)
64 mg
Manganese
(49%)
1.024 mg
Phosphorus
(24%)
169 mg
Potassium
(9%)
436 mg
Zinc


Коментари

Популярни публикации