Търсене в този блог

вторник, 17 февруари 2015 г.

Филе лаврак със салата от тиквички и сос айоли

2- бр тиквички
зехтин
4 бр филета от лаврак
сокът от 1/2 лимон
мента,листа
100 гр кресон или рукола

за сос айоли със зелени подправки

2 жълтъка
1 ч/л дижонска горчица
1 скл. чесън
200 мл/зехтин
лим. сок на вкус
зелени подправки/зелен лук,магданоз,копър,мента/

Тиквичките се нарязват на тънки лентички и се запичат на грил тиган със зехтин /олио/
Сос айоли:жълтъците се разбиват в кухненски робот заедно с горчицата,чесъна и солта.
Постепенно добавяте зехтина докато се сгъсти сосът,добавяте лимонов сок по ваш вкус.

Рибата се подправя със сол и се запича на тиган с малко зехтин за около 3 мин.

Преди да се сервирате смесете зехтин с лимонов сок и магданоз и подправете тиквичките ментата и руколата.
Разпределете в чинии,сложете отгоре рибата сос айпли и поръсете със зелените подправки.

ЗА ПОРЦИЯ:
606 ккал,32г протеини,2г.въглехидрати,52 г. мазнини,8 г. наситени мазнини, 1 г. фибри, 2 г.захари,0.37 г. сол

Няма коментари:

Публикуване на коментар