Салата с маринован октопод от о-в Самотраки
Салата с маринован октопод от о-в
Самотраки
1/2
салата „Айсберг“
1/2 зелена салата
3–4 листа пресен спанак
1 голям портокал
1 голям грейпфрут
50 г крем сирене („Филаделфия“)
100 г маринован октопод (1 консерва маринован октопод от 125 г)
50 г чери домати
за дресинга:
сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
морска сол и пипер меланж на вкус
1/2 зелена салата
3–4 листа пресен спанак
1 голям портокал
1 голям грейпфрут
50 г крем сирене („Филаделфия“)
100 г маринован октопод (1 консерва маринован октопод от 125 г)
50 г чери домати
за дресинга:
сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
морска сол и пипер меланж на вкус
1. Всички
съставки за дресинга се разбиват в купа. Зелената салата, салатата „Айсберг“ и
спанакът се накъсват.
2. Грейпфрутът и портокалът се филетират и се прибавят към салатата. Овкусява се с дресинга.
2. Грейпфрутът и портокалът се филетират и се прибавят към салатата. Овкусява се с дресинга.
3. С
помощта на две лъжици от сиренето се оформят кенели и се поставят в средата на
салатата.
4. Около тях се подреждат маринованият октопод и чери доматите, нарязани на половинки
4. Около тях се подреждат маринованият октопод и чери доматите, нарязани на половинки
Коментари
Публикуване на коментар