Салата с маринован октопод от о-в Самотраки





 Салата с маринован октопод от о-в Самотраки


1/2 салата „Айсберг“
1/2 зелена салата
3–4 листа пресен спанак
1 голям портокал
1 голям грейпфрут
50 г крем сирене („Филаделфия“)
100 г маринован октопод (1 консерва маринован октопод от 125 г)
50 г чери домати

за дресинга:

сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
морска сол и пипер меланж на вкус

1. Всички съставки за дресинга се разбиват в купа. Зелената салата, салатата „Айсберг“ и спанакът се накъсват.

2. Грейпфрутът и портокалът се филетират и се прибавят към салатата. Овкусява се с дресинга.


3. С помощта на две лъжици от сиренето се оформят кенели и се поставят в средата на салатата.

4. Около тях се подреждат маринованият октопод и чери доматите, нарязани на половинки

Коментари

Популярни публикации