Маки суши

                                                       МАКИ СУШИ


  • 6 листа нори
  • 6 х 75гр ориз за суши
  • 420гр риба тон
  • уасаби
  • Соев сос Kikkoman
Разрежете норито на 2 половини и поставете единия лист върху бамбуковата подложка (с по-лъскавата страна към нея). В горния край оставете около 5мм отстояние от края на подложката. Разстелете ориза върху норито, като оставите около 1 см непокрит по дължината на целия ръб. С пръсти притиснете леко ориза по средата на норито така че да оставите малка диря в него. По дължината на тази диря сложете уасабито и рибата тон. За да завиете рулцата, подхванете подложката от по-близката до вас страна и започнете да навивате бавно, като при всяко навиване леко натискате рулцето и издърпвате края на бамбуковата подложка, за да не се завие и тя. Когато стигнете до края – притиснете оформеното рулце с пръстите на двете ръце, за да се „затвори” добре. Вашето рулце е готово и сега ви трябва много остър нож, за да го нарежете на 6 по-малки рулца.

Вместо риба тон като плънка можете да използвате краставица нарязана на ленти, яйце, авокадо, сьомга, зеле. 

Коментари

Популярни публикации