Пропускане към основното съдържание
те-маки суши
те-маки суши
- 6 листа нори
- 6 х 30гр ориз за суши
- 6 предварително сварени и
обелени тигрови скариди
- 6 х 5гр хайвер от сьомга
(Тобико)
- 1 краставица
- 1 авокадо
- 6 листа от зелена салата
- Уасаби
- Майонеза
- Соев сос Kikkoman
Нарежете
краставицата и авокадото на тънки ленти по дължина. Разрежете норито на 2
половини (общо 12 листа). Върху лявата част от така разполовените норито разстелете ориза (дясната половина трябва да остане непокрита с ориз). Леко
натиснете с показалеца върху ориза, така че да оставите малко улейче и в него
сложете уасабито. После там добавете и скаридата, хайвера, краставицата,
авокадото и салатата и леко завийте всичко това под формата на фуния.
Коментари
Публикуване на коментар