Риба на сол
Риба на
сол
Необходими продукти:
2,5 кг сьомгова пъстърва /лаврак,ципура рибта трябва да над 1 кг /
2 скилидки чесън
3 стръка розмарин
3 кг морска сол
сол и черен пипер на вкус
1. Рибата се почиства от вътрешностите и в корема й се слагат стръковете розмарин и смачканите скилидки чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.
2. На дъното на тавата се поставя една част от морската сол, отгоре се слага рибата, и се покрива с останалата сол. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 1 час. (Времето за печене зависи от големината на рибата – за този грамаж 1 час е достатъчен).(ако рибата е до 1 кг се пече 20-30мин
2 скилидки чесън
3 стръка розмарин
3 кг морска сол
сол и черен пипер на вкус
1. Рибата се почиства от вътрешностите и в корема й се слагат стръковете розмарин и смачканите скилидки чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.
2. На дъното на тавата се поставя една част от морската сол, отгоре се слага рибата, и се покрива с останалата сол. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 1 час. (Времето за печене зависи от големината на рибата – за този грамаж 1 час е достатъчен).(ако рибата е до 1 кг се пече 20-30мин
Коментари
Публикуване на коментар