Търсене в този блог

вторник, 21 януари 2014 г.

Риба на сол

                            Риба на сол

Необходими продукти:

2,5 кг сьомгова пъстърва /лаврак,ципура рибта трябва да над 1 кг /
2 скилидки чесън
3 стръка розмарин
3 кг морска сол
сол и черен пипер на вкус

1.  Рибата се почиства от вътрешностите и в корема й се слагат стръковете розмарин и смачканите скилидки чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.


2.  На дъното на тавата се поставя една част от морската сол, отгоре се слага рибата, и се покрива с останалата сол.  Пече се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 1 час. (Времето за печене зависи от големината на рибата – за този грамаж 1 час е достатъчен).(ако рибата е до 1 кг се пече 20-30мин

Няма коментари:

Публикуване на коментар