Салата с калмари и морски дарове
Маринована
салта от калмари и морски дарове
225гр средно голям калмар почистен
600гр сурови скариди,
3 с.л студено пресован зехтин
75 мл.винен оцет
125мл.сухо бяло вино
4 скл. Чесън
1 ч.л горчица,1/2 ч.л риган,1/2 червена чушка,почистена от
семето и нарязана на малки кубчета 1 малка маринована зелена чушка
2 тънки резена лимон
8 малки черни маслини
листа от магданоз
1. Нарежете
тубата на калмара на колелца.Обелете скаридите като оставите хитиновата обвивка
на опашката на мястото и.
2. Налейте
50 мл. Вода в средно голяма тенджера,прибавете зехтина виното чесъна ригана 1/2
ч.л сол и малко черен пипер,загрейте на котлона и оставете да къкри 10 мин.
3. Засилете
огъне и добавете скаридите и калмара и оставете на котлона още 30 сек .докато
омекнат морските продукти.Прехвърлете съдържанието в стъклена купа и добавете чушките
и резените лимон разбъркайте добре и я оставете в хладилника до следващия ден
4. На
следващия ден извадете салатата от хладилника и изчакайте да достигне стайна
температура.Отцедете я добре и прехвърлете в голямо плато за сервиране,
поръсете с листа магданоз и маслини и поднесете с хляб с който да се топи соса.
Коментари
Публикуване на коментар