Търсене в този блог

вторник, 21 януари 2014 г.

Тилапия в тайландски сос

Тилапия в тайландски сос
4 филета от тилапия
2 с.л царевично брашно
2 с.л слънчогледово олио или зехтин
4 стръка зелен лук 
2 скл. чесън,смачкани,малко парче джинджифил ситно накълцан
2 с.л соев сос
1  с.л кафява захар
сокът от един лимон  и един лимон на резени за поднасяне
1 червена люта чушка почистена и нарязана
шепа  листа от босилек

Оваляйте филетата в царевичното брашно и ги запържете в олио за 2-3 мин. От всяка страна,докато получат хрупкава коричка.Извадете ги от тигана и ги оставете на топло.В същия съд запържете лука ,чесъна ,джинджифила за кратко след което добавете соевия сос захарта и лимоновия сок и оставете сместа да се сгъсти до консистенция на лепкав сироп.С получената смес залейте рибата поръсете с лютата чушка и босилека и поднесете резенче лимон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар