Тилапия в тайландски сос
Тилапия в
тайландски сос
4 филета от тилапия
2 с.л царевично брашно
2 с.л слънчогледово олио или зехтин
4 стръка зелен лук
2 скл. чесън,смачкани,малко парче джинджифил ситно
накълцан
2 с.л соев сос
1 с.л кафява захар
сокът от един лимон и
един лимон на резени за поднасяне
1 червена люта чушка почистена и нарязана
шепа листа от босилек
Оваляйте филетата в царевичното брашно и ги запържете в олио
за 2-3 мин. От всяка страна,докато получат хрупкава коричка.Извадете ги от
тигана и ги оставете на топло.В същия съд запържете лука ,чесъна ,джинджифила за
кратко след което добавете соевия сос захарта и лимоновия сок и оставете сместа
да се сгъсти до консистенция на лепкав сироп.С получената смес залейте рибата
поръсете с лютата чушка и босилека и поднесете резенче лимон.
Коментари
Публикуване на коментар