Пъстърва със стафиди и синьо сирене в сос от грейфрут
Пъстърва със стафиди и синьо сирене в сос от грейфрут
2 средно големи пъстърви
25 гр краве масло
100гр синьо сирене
50гр бели стафиди
1 голям рейфрут
- Загрейте
фурната на 180 .Разрежете грейфрута на две и отрежете от всяка половинка
по един резен.Изцедете сока от останалата половина и с 1 с.л. намажете пъстървите от
вътре.Поръсете с черен пипер на вкус.
- Намажете
дъното на огнеупорен съд с масло.Напълнете всяка от рибите с половината от
синьото сирене и стафидите и ги зашийте или затворете с клечки.
- Залейте
пъстървите с останала част от сока на грейфрутите.Печете ястието 15 мин.
Докато кожата на рибата започне да придобива златист цвят
Коментари
Публикуване на коментар