Хлебчета с мляко
Необходими продукти
1 кг брашно
600мл.прясно мляко леко затоплено
сол
1 с.л захар
1 с.л зехтин
1/4 кубче мая
билки по желание мащерка,риган и босилек
Маята се разтваря в затопленото мляко и се прибавят захарта, солта и зехтинът. Разбърква се и се слага в брашното.
Омесва се меко тесто, което се покрива с фолио и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си (около 1 час).
След това се разделя на 2 топки. От едната се приготвя билково хлебче като в тестото се прибавят наситнените мащерка, риган и босилек.Може да добавите и маслини каламата ситно нарязани
Всяка топка се раздела на 10 по-малки.
Подреждат се в на мазнена тава и отгоре се правят по два леки разреза. Хлебчетата се поръсват с брашно, за да не хващат кора, и отново се оставят да втасат.
Пекат се в загряла на 250 градуса фурна за 2 минути и после още 10 минути на 230 градуса.
1 кг брашно
600мл.прясно мляко леко затоплено
сол
1 с.л захар
1 с.л зехтин
1/4 кубче мая
билки по желание мащерка,риган и босилек
Маята се разтваря в затопленото мляко и се прибавят захарта, солта и зехтинът. Разбърква се и се слага в брашното.
Омесва се меко тесто, което се покрива с фолио и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си (около 1 час).
След това се разделя на 2 топки. От едната се приготвя билково хлебче като в тестото се прибавят наситнените мащерка, риган и босилек.Може да добавите и маслини каламата ситно нарязани
Всяка топка се раздела на 10 по-малки.
Подреждат се в на мазнена тава и отгоре се правят по два леки разреза. Хлебчетата се поръсват с брашно, за да не хващат кора, и отново се оставят да втасат.
Пекат се в загряла на 250 градуса фурна за 2 минути и после още 10 минути на 230 градуса.
Коментари
Публикуване на коментар