Октопод на плоча
Може да вземете замразен или охладен октопод за пред почитане е охладения .Почиствате го /почиствате само глават от вътрешната страна / измиваме добре и го слагаме в тенджера с вода морска сол 2 с.л и една коркова тапа/поставя се за окрехотяване на октопода/ .Варим в зависимост от големината на октопода ако е 1-2 кг 30-40мин. ако е над 2 кг 60-70 мин като периодично го проверявате с клечка .Внимавате да не го преварите защото става жилав
След като го сварите го отцеждате от водата или потапяте в студена вода с лед . разрязваете пипалата с нож и запичате на плоча или оребрен тиган .токато запичате може да го заливате със сос от зехтин и лимон в съотношение 2:1По желание може да си направите сос за октопода /зехтин прясно изцеден лимонов сок сол ,копър,чесън/или редуциран балсамов оцет тъмен
.
Коментари
Публикуване на коментар