Мидена супа



Необходими продукти

Миди черноморски с черупките 1-1.500кг
1 глава лук
1 морков
0.600гр картофи
пресен девисил
сол


Мидите се почистват и се слагат в тенджера да се сварят с 500-600мл. вода с клонка девисил, сол
след това  част от тях се почиставт от черупките отавяма миди и с черупки.Получения бульон се прецежда.
Картофите се варят в подсолена вода след което се пасират или намачкват с вилица и се добавят към бульона.
В тенжерка задушаваме лука и морковите след което добавяме бульона,  миди  ядка  и останалте миди с черупка оставяме да покъкри за около 10 мин след което поръсваме с девисил/девисила може да се замени с копър/.
Подправка за супа
100мл оцет
30гр сухо чили /нарязана суха люта чушка/
сол
девисил
100мл.бльон от супата






Коментари

Популярни публикации