Общо показвания

петък, 15 февруари 2013 г.

Сезона на мидите

Най добри рибни и рибни продуйти в този сезон
-бели миди
-черни миди
-скумрия
-стриди
-калмари


ЧЕРНА МИДА

Това е един най хубавите морски дарове ,а и се готвя много лесно.Хубавите сурови миди са затворени.Ако са отворени се почуйват рязко-трябва да се затворят,Айо останат отворени ги изхвърлете .
Преди да сготвите мидите ги оставете под течашта вода за да се изплакнат добре и махнете влакната прикрепени към тесния край на черупката /този край се маха ако готвите мидите веднага ако ли не го оставяте и го отстранявате непосредствено преди готвене.
Следната рецепта която ще предложа е миди с масло и чесън
приготвят се мноог лесно и бързо и стават невероятно вкусни и ароматни

Необходоми продукти
1кг миди черни с черупки
3-4 скл. чесън
80 гр краве масло

След като сте почистели добре мидите ги поставете в тенджера с капак без вода/те си пускат водата/
след 3-4 мин, отцедете водата и добВате маслото и чесън който предварително сте пресовали с малко зехтин и сол .оставете мидите 6-9 мин. докато се отворят черупки и махнете от котлона.

поднесете с лимонов резен,

За порция 292ккаал, 14г протеини,9г въглехидрати.23г мазнини.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар