Общо показвания

вторник, 21 януари 2014 г.

те-маки суши

                                                  те-маки суши
  • 6 листа нори
  • 6 х 30гр ориз за суши
  • 6 предварително сварени и обелени тигрови скариди
  • 6 х 5гр хайвер от сьомга (Тобико)
  • 1 краставица
  • 1 авокадо
  • 6 листа от зелена салата
  • Уасаби
  • Майонеза
  • Соев сос Kikkoman
Нарежете краставицата и авокадото на тънки ленти по дължина. Разрежете норито на 2 половини (общо 12 листа). Върху лявата част от така разполовените норито разстелете ориза (дясната половина трябва да остане непокрита с ориз). Леко натиснете с показалеца върху ориза, така че да оставите малко улейче и в него сложете уасабито. После там добавете и скаридата, хайвера, краставицата, авокадото и салатата и леко завийте всичко това под формата на фуния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар