Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос
Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос
Продукти
- 450 гр. големи, сурови и
почистени скариди
- 3 с.л. сладък соев сос Kikkoman
(или Терияки Mарина Kikkoman)
- 2 глави чесън, почистен
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. фъстъчено олио
- 1 глава червен лук, нарязана на
тънки ивици
- 1 зелена тиквичка,нарязана на
кубчета
- 150 мл. портокалов сок
- 1 с.л. царевично брашно
1. Сложете скаридите в плитък съд. Разбъркайте соевия сос, чесъна и сусамовото олио и полейте обилно скаридите. Покрийте и оставете настрана за 1 час.
2. 3атоплете фъстъченото олио в уок или дълбок тиган, добавете лука и запържете около 10 мин. Добавете тиквичките и запържете за 5 мин., след това извадете зеленчуците от тигана.
3. Извадете скаридите от маринатата и ги запържете в тигана за 4-5 мин., докато порозовеят. Върнете обратно лука и тиквичките в тигана и полейте с маринатата.
4. Смесете портокаловия сок и царевичното брашно, изсипете ги в тигана и оставете да заври, като разбърквате често. Оставете да ври 1 мин. и.
Коментари
Публикуване на коментар