Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос



Кралски скариди на тиган с чесън, портокал и сладък соев сос
Продукти
  • 450 гр. големи, сурови и почистени скариди
  • 3 с.л. сладък соев сос Kikkoman (или Терияки Mарина Kikkoman)
  • 2 глави чесън, почистен
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. фъстъчено олио
  • 1 глава червен лук, нарязана на тънки ивици
  • 1 зелена тиквичка,нарязана на кубчета
  • 150 мл. портокалов сок
  • 1 с.л. царевично брашно

1. Сложете скаридите в плитък съд. Разбъркайте соевия сос, чесъна и сусамовото олио и полейте обилно скаридите. Покрийте и оставете настрана за 1 час.
2. 3атоплете фъстъченото олио в уок или дълбок тиган, добавете лука и запържете около 10 мин. Добавете тиквичките и запържете за 5 мин., след това извадете зеленчуците от тигана.
3. Извадете скаридите от маринатата и ги запържете в тигана за 4-5 мин., докато порозовеят. Върнете обратно лука и тиквичките в тигана и полейте с маринатата.
4. Смесете портокаловия сок и царевичното брашно, изсипете ги в тигана и оставете да заври, като разбърквате често. Оставете да ври 1 мин. и. 

Коментари

Популярни публикации